Inzicht in je social media statistieken

Leestijd: 2 minuten

Je hebt een bericht geplaatst op social media, en nu? Nu wil je natuurlijk weten wat je resultaten zijn! Social media, zoals Instagram en Twitter, geven je inzicht in de resultaten, maar wat zeggen deze social media statistieken?

Statistieken lezen

Wanneer je op social media kijkt naar jou statistieken, zie je van alles staan. Bereik, kliks, interactie… Maar het is niet altijd duidelijk wat de cijfers betekenen of hoe ze in verhouding staan met elkaar.

Interactieratio

Wanneer je naar je social media berichten kijkt is een goede interactieratio van belang. Dit is de verhouding tussen het bereik en de interactie. Je kunt met een bericht een heleboel mensen bereiken, maar wanneer zij geen actie ondernemen is het doel van je bericht hoogstwaarschijnlijk niet behaald. Kortom, een groot bereik op zich zegt heel weinig. Je wilt mensen betrekken, tot actie toezetten. Dit uit zich in een interactie, zoals een like, reactie of deelactie, maar ook door een klik. Een doorklik op een URL, bijvoorbeeld.

Maar wat is een goede interactieratio?

Een goede interactieratio betekent een goede balans tussen het bereik en de interactie. Het ligt per account en per bericht aan je doel wat een goede interactieratio is. Bijvoorbeeld: je wilt mensen betrekken, dan is een like al een goede interactie. Wil je dat mensen actie ondernemen, door een URL te openen? Dan is de interactie waarnaar je op zoek bent een doorklik.

Belangrijk is dus om vooraf social mediadoelen te stellen, zodat je het meeste uit je statistieken kunt halen en kan verbeteren! En vergeet niet: elk social medium berekent de interactieratio anders. Een interactieratio op Facebook van 4% is goed, maar op Twitter ben je ook goed op weg met een gemiddelde van 2%.

Meer weten?

Wil je meer weten over de interactieratio op een bepaald social medium of wil je inzicht in de interactieratio van jouw bedrijf? Laat dan een reactie achter hieronder of neem contact met mij op!

Inzicht in je social media statistieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *